Brit Dan Bigham breekt werelduurrecord van Victor Campenaerts met halve kilometer

Victor Campenaerts is zijn record kwijt. Het uurrecord van onze landgenoot werd gebroken door de Brit Dan Bigham. Die reed maar liefst 55,548km in een uur. Campenaerts kondigde eerder al aan dat zijn record van de tabellen zou geveegd worden, en zo geschiede. Campenaerts was online alvast een aandachtig toeschouwer. “Wat een gekke rondetijden”, was onze landgenoot allerminst ontgoocheld.

Jens Jacobs

Victor Campenaerts mag zich niet langer de regerende werelduurrecordhouder noemen. Onze landgenoot was meer dan drie jaar in het bezit van het record, maar moet daar vandaag dus afscheid van nemen. De Brit Dan Bigham, performance engineer bij Ineos Grenadiers, verpulverde het record van Campenaerts.

De 30-jarige Brit begon nochtans relatief rustig aan zijn recordpoging. Halfweg leek het erop dat Campenaerts zelfs nog even langer recordhouder zou blijven. Maar de Brit had zijn poging perfect ingedeeld en in het tweede deel werd het snel duidelijk dat hij de nieuwe recordhouder zou worden. De voorsprong van Campenaerts verdween als sneeuw voor de zon. Uitendelijk finishte Bigham op een afstand van 55,548km. Dat is bijna 500m verder dan Campenaerts.

Onze landgenoot, die eerder al aankondigde dat zijn record van de tabellen geveegd zou worden, kon er duidelijk mee om. Campenaerts was online een aandacht toeschouwer en reageerde zelfs. “Wat een gekke rondetijden”, liet de renner van Lotto Soudal optekenen.

 ©  RR

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De recordpoging was live te volgen op YouTube:

Vastgoed

Jobs in de regio