© ATV

Ronde van Spanje krijgt Antwerps kantje: peloton passeert door Baarle-Hertog en Essen

De Ronde van Spanje ofwel Vuelta, gaat vanavond van start in de Nederlandse gemeente Utrecht maar het peloton steekt dit weekend ook even de grens over. In deze Antwerpse gemeenten kunt u de renners zien passeren.

wvb

LIVE. Volg de ploegentijdrit van de Vuelta hier op de voet!

Op zondag, tijdens de derde rit, trekt de Vuelta-karavaan door Baarle-Hertog en -Nassau. De Vuelta, waar jonkie Remco Evenepoel hoge toppen hoopt te scheren, vangt aan met een ploegentijdrit. Zaterdag volgt dan de eerste rit in lijn, van Utrecht naar Den Bosch. Zondag koersen de wielrenners doorheen de provincie Noord-Brabant. Het peloton zal dan maar liefst acht keer door onze provincie scheuren, met name in de enclavegemeentes Baarle-Hertog en Essen.

Wie op dag drie hun wielerhelden in levenden lijve wil zien voorbij denderen, moet zondag rond 13 uur present tekenen in het Kempense grensdorp Baarle, waar ook enkele randactiviteiten zullen plaatsvinden. Er staan grote schermen opgesteld en achteraf, in de avondlijke uren, kunnen de liefhebbers nog genieten van een feeërieke kaarsjesprocessie.

Essen

Voor wie Baarle-Hertog een eindje te ver is, kan zondag ook in Essen terecht om je favoriete renners aan te moedigen. Dan is de hoek van de Bredestraat (Hoek) en de Weg naar Wouw de place to be. Het Vuelta-peloton zet dan koers van zuid naar noord op de Weg naar Wouw, en komt dus ook een stukje door de Antwerpse gemeente, want de landsgrens loopt namelijk over deze baan.

Aangeboden door onze partners