De Hoogstraatse jongeren verbroederen met hun leeftijdsgenoten uit Za-Kpota tijdens de vorige inleefreis. © rr

Jongeren kunnen weer op inleefreis naar Afrikaanse zusterstad

Hoogstraten -

Hoogstraten heeft al bijna tien jaar een stedenband met Za-Kpota in het Afrikaanse Benin. Volgend jaar wordt opnieuw een inleefreis georganiseerd voor jongeren.

Al twee keer verbleef een groep jongeren uit Hoogstraten in Za-Kpota. In 2023 krijgen acht personen opnieuw de gelegenheid om hun leeftijdsgenoten in Benin te ontmoeten. Anke Brosens (22) uit Meer was een van de deelnemers van de vorige inleefreis. “De reis is uniek omdat er nauwe contacten zijn en je ervaringen opdoet die je als toerist niet kan beleven. Door de uitwisseling met jongeren in Za-Kpota besef ik nu meer wat een privilege het is om op zondagavond zonder al te veel zorgen naar mijn kot te vertrekken.”

Het voortraject voor de inleefreis start in oktober. “Zo krijgen de deelnemers de kans om op voorhand informatie uit te wisselen over de thema’s waarrond Hoogstraten werkt”, zegt schepen van Mondiale Samenwerking Faye Van Impe (N-VA). “Naast klimaatadaptatie, afvalbeleid gaat het ook over de versterking van vrouwen, kinderen en jongeren. “

Wie wil deelnemen moet minstens 18 jaar zijn in september 2023. Het voortraject bestaat uit zeven samenkomsten met de andere jongeren uit Hoogstraten. Op 2 september vindt een infomoment plaats over de inleefreis. Van 22 tot 28 augustus brengt een delegatie uit Za-Kpota een werkbezoek aan Hoogstraten. (ram)

www.hoogstraten.be/jongerenreis

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio