© RTV

Lichte vrachtwagen rijdt zich vast in Margaretatunnel, weinig hinder voor verkeer

Mechelen -

Een lichte vrachtwagen reed zich vrijdagmorgen vast in de Margaretatunnel in de richting van Mechelen-Zuid. De bestuurder koos voor de afslagstrook richting de parking van het station en kwam zo klem te zitten. De toegang van de parking bleef daardoor een tijdlang afgesloten, de rest van de veelbesproken tunnel bleef wel gewoon open.

LEES OOK: Wegbeheerder trekt lessen uit incidenten op tangent

De Margaretatunnel moet zowat het meest besproken onderwerp van de laatste weken zijn in Mechelen. Afgelopen weekend kwam een deel van de plafondbekleding nog naar beneden en ook vrijdagochtend deed er zich een incident voor. De bestuurder van een lichte vrachtwagen negeerde de hoogtebeperking in de tunnel en reed zich vast. Dat gebeurde op de afslagstrook richting de parking van het station en de kiss and ride-zone.

“Omstreeks 9.30u kregen wij melding van het ongeval”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de politie Mechelen-Willebroek. “Er was alleen stoffelijke schade, er raakte dus niemand gewond. De afslagstrook naar de parking in de tunnelkoker richting Brussel bleef door het ongeval wel een tijdlang afgesloten. Automobilisten konden de parking en de kiss and ride-zone wel bereiken in de andere rijrichting. Het andere verkeer in de tunnel ondervond geen hinder.”

Signalisatie

Of de automobilist de hoogte van zijn voertuig verkeerd inschatte of de hoogtebeperking al dan niet bewust negeerde, is niet duidelijk. Feit is wel dat er eerder al opmerkingen kwamen over de grootte van de signalisatie op en rond de tunnel. “Maar aan een snelheid van 50 kilometer per uur zijn de verkeersborden in principe voldoende groot”, klonk het toen bij wegbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer. Ook Mechelen In Beweging benadrukt dat de signalisatie in orde is.

De bestuurder koos voor de afslagstrook richting de stationsparking. © Stijn Van de Sande

LEES OOK: Aannemer stelt op andere plek in Mechelse tunnel barsten vast in brandwerende bekleding

LEES OOK: Ondanks signalisatie belanden alweer jonge fietsers op Mechelse autoweg

(svds, svh)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio