Een beeld uit een eerdere editie. © Jan Brys

The Day Before Tomorrow gaat voor tweede uitverkochte editie op rij

Brasschaat -

Het dj-festival The Day Before Tomorrow dat plaatsvindt op zaterdag 27 augustus aan het kasteel van Brasschaat is bijna uitverkocht. Dat betekent dat de organisatoren ongeveer 15.000 bezoekers verwachten. Wat in 2013 begon met een kleinschalig evenement voor vijfduizend jongeren is intussen uitgegroeid tot een volwaardig festival voor jong en minder jong.

Er zijn op dit ogenblik nog zevenhonderd tickets te koop. “We gaan ervan uit dat die ook de deur zullen uitgaan voor het zover is. We hebben dan ook een zeer mooie line-up met onder meer De Jeugd van Tegenwoordig en Regi & Pauline. De Jeugd van Tegenwoordig willen we er al lang bij. Zij hebben enkele sabbatjaren genomen en we zijn zeer blij dat ze nu toch hebben toegezegd. Regi is een grote naam en met Pauline erbij als zangeres kan dat alleen maar vuurwerk geven”, zegt organisator Marc Reijntjes.

Een beeld uit een eerdere editie. © Jan Brys

“Nu alles bijna uitverkocht is, zullen er aan de inkom geen tickets meer te koop zijn. De kiss and ride-zone ligt dit jaar aan de Hemelakkers. Wij hopen natuurlijk dat de mensen zo veel mogelijk met de fiets of te voet komen. Nu we de kaap van de 15.000 toeschouwers opnieuw bereiken, begint het idee van een meerdaags festival opnieuw te rijpen. Voor alle duidelijkheid: dat moet eerst nog met het Brasschaatse gemeentebestuur worden besproken. Op dat vlak zijn er nog totaal geen afspraken gemaakt”, vervolgt Reijntjes.

The Day Before Tomorrow werd in 2013 uit de grond gestampt. Dit jaar is het de negende editie. Wie er op de tiende en dus jubileumeditie wil bij zijn, noteert alvast zaterdag 26 augustus 2023 in de agenda.

Het was toenmalig schepen van Cultuur Karina Hans (N-VA) die in 2013 met het idee afkwam. “Er was een wijkconcert weggevallen en in de plaats daarvan wilde ik iets doen voor de jeugd. Velen konden de dure tickets voor Tomorrowland in Boom niet betalen. Die eerste editie was eigenlijk meteen een schot in de roos, met vijfduizend toeschouwers. We hadden Kelly Pfaff toen. Tom Waes zou het geheel presenteren, maar hij was uitgevallen na een aanvaring met Koen Wauters tijdens een televisieduel. Voor de tweede editie hadden we zesduizend bezoekers en in 2015 waren het er al tienduizend”, herinnert Hans zich nog. (jbr)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio