Het aantal besmettingen daalde in de Kempen in de vorige week wel verder, maar dat is lang niet in iedere gemeente apart het geval. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Corona schiet in Kempen weer alle kanten uit

Kempen -

In de hele regio kwamen er in de voorbije week 618 nieuwe coronabesmettingen bij, 15% minder in de week voordien (725). Maar bekeken op gemeentelijk niveau valt er op de verspreiding van het virus geen peil te trekken.

Het lijkt wel of de tendens ofwel sterk dalend, ofwel juist sterk stijgend, ofwel status quo is, met slechts een paar gevallen daar ergens tussenin. Zo zagen Arendonk, Balen, Grobbendonk en Vosselaar hun besmettingscijfer de voorbije week ongeveer verdubbelen in vergelijking met de week voordien. Ook in Meerhout en Oud-Turnhout is er een toename, maar die blijft beperkter.

Daar staat tegenover dat Baarle-Hertog, Herentals, Herenthout, Hoogstraten, Hulshout, Mol, Olen, Retie en Turnhout de cijfers met een derde of zelfs de helft zagen dalen. In Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Lille, Merksplas en Rijkevorsel bleef corona op hetzelfde niveau steken als in de week voordien. De algemene tendens blijft wel dalend, al vertraagt die weer een beetje. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio