Links Betim A. na de feiten, rechts slachtoffer Ismet Osmanaj. © rr

Man die nieuwe vriend van ex neerstak in Deurne richting hof van assisen

Deurne -

De raadkamer in Antwerpen heeft vrijdag het dossier rond de moord op Ismet Osmanay overgemaakt aan het parket-generaal met het oog op een assisenproces. Hij werd in juni 2021 doodgestoken aan de schoolpoort in Deurne door Betin A., de ex-man van zijn nieuwe vriendin.

jtp, sare

De feiten dateren van maandag 14 juni 2021. Betin A. stond Ismet Osmanay op te wachten aan de school van zijn kinderen op de Waterbaan in Deurne. Toen Osmanaj aankwam om zijn pluskinderen af te halen van school, viel A. hem aan met een groot mes. Daarna wandelde A. ijzig kalm weg. De politie kon hem verderop in de Van Havrelei oppakken.

LEES OOK. Betin A. steekt nieuwe vriend van zijn ex-vrouw dood voor school in Deurne

Ismet Osmanaj was sinds een tijd samen met de ex-vrouw van Betin A. De verdachte werd in 2017 al eens veroordeeld tot een straf met uitstel voor partnergeweld tegen zijn toenmalige vrouw. Destijds waren A. en de moeder van zijn twee kinderen nog een koppel en woonden ze op een appartement op de Waterbaan, vlak bij de plek waar Ismet Osmanaj dus vermoord werd.

LEES OOK. Verdachte moord in Deurne heeft spijt, maar werd al eens veroordeeld voor partnergeweld

Vrijdag besliste de raadkamer om het dossier over te maken aan het parket-generaal. Dat zal de zaak voor de kamer van inbeschuldigingstelling brengen, waar beslist wordt over de verwijzing naar het hof van assisen.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio