© Stad Antwerpen

Sportcontainer krijgt vijf jaar lang plek in buurt van Rozemaaipark

Ekeren -

Sporting A plaatste deze week de ‘sportcontrainer’: een zeecontainer die werd omgebouwd tot outdoor fitnessruimte. De container heeft een plek gekregen naast het jeugdcentrum van jongerenorganisatie JES in de buurt van het Rozemaaipark. In de container kunnen sportfanaten terecht voor een aanbod aan outdoor fitness of calisthenics.

Elien Van Wynsberghe

Ongebonden kunnen sporten op het openbaar domein, het is iets waar steeds meer mensen voor te vinden zijn. Sporting A wil hier op inzetten en kocht recent de ‘sportcontrainer’ aan om zo het bestaande fitnessaanbod voor de Antwerpenaar verder uit te breiden.

Deze omgebouwde container kwam tot stand dankzij een sociaal project van vzw Rising You, in het kader van het herdenkingsjaar Antwerpen, 100 jaar olympisch, waarbij laaggeschoolde jongeren arbeidscompetenties verwerven.

Vorig jaar stond de sportcontrainer nog op de site van openluchtzwembad De Molen. Nu krijgt hij vijf jaar lang een plekje nabij het Rozemaaipark.

“Om van Antwerpen een 100% actieve stad te maken richten we onze blik ook meer en meer op het openbaar domein, waar ruimtelijke kansen liggen om de Antwerpenaar uit te dagen en te stimuleren om (meer) te bewegen”, zegt schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). “En daarvoor moet je al eens ‘out of the box’ denken. Met het neerpoten van deze laagdrempelige en veelzijdige ‘sportcontrainer’ speelt Sporting A (wijk)gericht in op de groeiende behoefte aan diversiteit in het sport- en beweegaanbod, en puren we uit een minimaal ruimtebeslag een maximaal sportief én maatschappelijk rendement. Want in en rond deze ‘sportcontrainer’ kan je naast conditie en spieren ook een sociaal netwerk opbouwen.” (evw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio