ANTWERPEN LIVE. Marianne wacht al maand op repatriëring van overleden vader in Roemenië: “Hopen eind volgende week met begrafenis te starten”

Een maand geleden trok Frank Van den Eynden (66) op vakantie naar Roemenië, maar overleed daar onverwacht aan een hartinfarct. Na veel problemen in het administratieve verwerkingsproces, is de vader van Marianne (36) nog steeds niet gerepatrieerd naar ons land. “Door fouten overal zijn we veel tijd verloren. Zelfs aangetekende zendingen van begin deze maand zijn nog niet bij de juiste ontvanger aangekomen.”

sodb

LEES OOK. Nabestaanden wachten al maand op lichaam na overlijden in Roemenië: “Behandeld alsof papa een pakje is dat verloren ging”

“Ik wacht nog steeds op een duidelijke verklaring waarom er vanaf het begin al een verkeerd document werd doorgestuurd naar mij. Ik snap dat mensen hun best doen, maar er zijn een heleboel fouten gemaakt. In een situatie zoals deze zou dat niet mogen. Het voelt ook onrespectvol tegenover mijn vader, die nog steeds in Roemenië ligt. Ik hoop dat we begin volgende week iets concreet weten en dat mijn vader op een vlucht naar België gezet kan worden. Zo kunnen we eind volgende week met de begrafenis starten”, aldus Marianne.

Aangeboden door onze partners