Het kruispunt op de Herentalsebaan dat een langere afslagstrook krijgt voor verkeer dat richting Schanslaan wil en waarvoor de middenberm op de N116 wat wordt ingekort. © AWV

Kruispunt Herentalsebaan/Schanslaan: kortere middenberm doet veiliger afslaan naar Borsbeek

Wommelgem/Borsbeek -

Van maandag 22 tot en met maandag 29 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Herentalsebaan (N116) op de grens van Borsbeek en Wommelgem. Ter hoogte van het kruispunt met de Schanslaan wordt de linksafslagstrook komende van Wommelgem verlengd. De werken zullen weinig hinder veroorzaken, er blijft steeds verkeer in beide richtingen mogelijk op de Herentalsebaan.

Vorig jaar werd het kruispunt van de Herentalsebaan met de Schanslaan grondig vernieuwd. Het kruispunt kreeg verkeerslichten, er kwamen nieuwe oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers en ook de rijweg werd aangepakt. De aanpassingen verbeterden de verkeersveiligheid en het comfort op dit kruispunt.

Sindsdien stelt AWV vast dat de linksafslagstrook naar de Schanslaan komende van Wommelgem druk gebruikt wordt. De huidige capaciteit van deze opstelstrook wordt op drukke momenten al snel bereikt. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal daarom deze opstelstrook verlengen. De verhoogde middenberm op de Herentalsebaan, tussen de Schanslaan en de Vogelenzang, wordt daartoe ongeveer met de helft ingekort en vervangen door een rijstrook in asfalt.

Beperkte verkeershinder

De werken vinden plaats van maandag 22 tot en met maandag 29 augustus. Op de Herentalsebaan blijft er steeds gemotoriseerd verkeer in beide richtingen mogelijk. Ter hoogte van de werfzone wordt voor de duur van de werken een parkeerverbod ingesteld langs beide kanten van de Herentalsebaan. Zo kan het verkeer tijdens de werken over de parkeerstroken rijden. De rijstroken naast de verhoogde middenberm worden ingenomen door de werfzone. Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.(jaa)

Het bewuste kruispunt. © Google street view

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio