Casemiro pakte de Europese Supercup met Real Madrid, maar lijkt nu afscheid te zullen nemen van de Spaanse succesclub. ©  ISOPIX

“Manchester United haalt portefeuille boven na dramatische start: 70 miljoen euro voor Casemiro”

Volgens verschillende Britse media staat Manchester United dicht bij het aantrekken van de defensieve middenvelder van Real Madrid, Casemiro. Het zou liefst 70 miljoen euro (60 miljoen pond) neertellen en de 30-jarige Braziliaan een riant contract bieden van liefst vier jaar met optie op een extra jaar. United is met een 0 op 6 gestart in de Premier League en reageert op de transfermarkt.

Michael Van Damme

Volgens tal van Britse Media, onder andere Daily Mail, zou Casemiro dit weekend zijn medische tests afleggen bij United. De deal zou voorts zo goed als in kannen en kruiken zijn.

Real-voorzitter zou Casemiro de vrije keuze gelaten hebben om te blijven of te vertrekken en woensdag zou de Braziliaan in een persoonlijk gesprek coach Carlo Ancelotti ingelicht hebben dat hij kiest voor een vertrek.

Casemiro heeft nog drie jaar contract bij Real, maar met Aurelien Tchouameni van Monaco trokken de Koninklijken een jonge concurrent aan. Afgelopen weekend kreeg Tchouameni de voorkeur op Casemiro. Bovendien biedt Manchester United de Braziliaan vier jaar met optie op nog een jaar extra. De 30-jarige middenvelder zit dan tot zijn pensioenleeftijd gebeiteld.

United had eerst zijn zinnen gezet op Frenkie de Jong van Barcelona, maar als die vertrekt, zou zijn voorkeur eerder naar Chelsea uitgaan. Het transferoffensief van de Mancunians is nog niet ten einde, want manager Erik ten Hag wil er naar verluidt nog een aanvaller, rechtsback en extra keeper bij.

Vastgoed

Jobs in de regio