© Bart Van den Langenbergh

Ive Rénaarts brengt nieuw album ‘Mijn mooiste dromen’ uit: “Groot voorbeeld John Terra schreef titelnummer”

Poederlee -

Charmezanger Ive Rénaarts uit Poederlee (Lille) heeft in zijn schlagercafé De Kroon zijn nieuwe cd Mijn mooiste dromen voorgesteld. Het album met vooral zijn favoriete Nederlandstalige hits van de jaren negentig bevat ook een nummer dat is geschreven door John Terra. “Ook het Heggekoor uit Poederlee leverde een bijdrage op de nieuwe cd”, zegt Ive Rénaarts.

Bart Van den Langenbergh

Zanger Ive Rénaarts uit Poederlee mag komende zondag exact 44 kaarsjes uitblazen. Zijn verjaardag gaat gepaard met de feestelijke lancering van zijn nieuwe cd Mijn mooiste dromen. Tal van artiesten uit de Vlaamse showbizz, zoals Luc Steeno, John Terra, Kurt Crabbé, Luc Van Meeuwen en Nathalie Tané, woonden donderdagavond de voorstelling van het album bij in De Kroon, het schlagercafé van Ive Rénaarts en zijn partner Kurt Laenen.

Jeugdjaren

Al deze artiesten leverden op een of andere manier een bijdrage aan de nieuwe cd van Ive Rénaarts. “Mijn nieuwe cd is intussen mijn zesde album en bevat in totaal vijftien nummers”, legt de Kempense zanger uit. “Het titelnummer is geschreven door John Terra, een van mijn grote voorbeelden, en komt ook uit als single. De cd bestaat vooral uit nummers die ik heb geselecteerd uit mijn jeugdjaren, uit de periode van het tv-programma Tien Om Te Zien van begin de jaren negentig. Zo zing ik het nummer Eens was ik je beste vriend van Luc Steeno en ook Kom Nu van Helmut Lotti. Ik heb voor de cd duetten opgenomen met Luc Van Meeuwen, Kurt Crabbé en Nathalie Tané.”

John Terra en Luc Steeno luisterden de voorstelling van het nieuwe album van charmezanger Ive Rénaarts uit Poederlee op. © Bart Van den Langenbergh

Heggekoor

Zijn vorige cd Ik geloof dateert van september 2019, een half jaar voor de zware coronacrisis uitbrak en ook voor Ive Rénaarts de optredens stil vielen. “Al bij al heb ik een jaar aan het nieuwe album gewerkt. Voor het nummer Aan het einde van de regenboog van Benny Neyman heb ik ondersteuning gekregen van het Heggekoor uit Poederlee. Het was een mooie ervaring om met het lokale koor een nummer op te nemen in de studio. Ik heb ook het lied Daarom zeg ik nee van Günther Neefs, de zoon van Louis Neefs uit Gierle, op de cd een plaats gegeven”, vertelt de artiest en cafébaas. “Na de coronaperiode gaat het weer heel hard met de optredens. Meestal doe ik een zestal optredens per weekend, van aan de Vlaamse kust tot in Tongeren. Komende zaterdag stel ik mijn nieuwe cd voor het grote publiek voor tijdens mijn verjaardagsshow in het parochiecentrum Mollenhof in Poederlee.”

Ive Rénaarts staat intussen zeventien jaar op de planken en heeft nog evenveel of zelfs meer energie als in de beginjaren. Het nieuwe album is vanaf zaterdag beschikbaar voor twintig euro per exemplaar in De Kroon en op zijn optredens. De cd kan ook worden gedownload via iTunes, Spotify en Deezer.

Ive Rénaarts op het podium tijdens de voorstelling van zijn nieuwe cd. © Bart Van den Langenbergh

www.iverenaarts.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio