De natuur is een inspiratiebron voor Petra Van Engelen. © Ronny van den Ackerveken

Petra Van Engelen exposeert in begijnhof waar ze gewoond heeft

Hoogstraten, Essen -

In galerie Expo 38 in het begijnhof van Hoogstraten loopt een tentoonstelling met kunstwerken van Petra Van Engelen. Ze gebruikt meerdere technieken voor haar schilderijen.

Ronny van den Ackerveken

Petra woont in Essen, maar had dertig jaar lang haar adres in Hoogstraten. “Ik heb drie jaar in een huis van het begijnhof gewoond”, vertelt Petra. “Voor mijn exposities kies ik graag voor mooie locaties, dus ik moest niet lang twijfelen over Expo 38. Dat ik er een band mee heb, maakt het extra fijn. In de jaren tachtig heb ik academie gevolgd, maar zes jaar geleden heb ik de draad van het schilderen weer opgenomen. De meeste van mijn werken zijn abstract of tonen een landschap. Daarnaast maak ik ook stillevens en figuratieve werken.”

Petra Van Engelen haalt haar inspiratie uit de natuur. “Ik woon niet ver van de Kalmthoutse Heide. Met kleuren en vormen ga ik aan de slag. In mijn schilderijen kom je geen primaire kleuren tegen, want ik speel liever met kleuren door ze te mengen.”

Energie

“Gedreven door mijn verbinding met de natuur schilder ik op een manier om mijn gevoelens te uiten. Ik wil vooral de kracht en energie van de natuur, en daardoor ook van mezelf, via het doek doorgeven. Dat doe ik door meerdere structuren en technieken te gebruiken. De ene keer kan dat met mijn vingers, de andere keer neem ik een paletmes. De mensen bij een werk van mij aan de muur hangt, zijn er nog altijd tevreden over.”

De tentoonstelling van Petra Van Engelen in Expo 38 is open op zaterdag 20, zondag 21, vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus, telkens van 13.30u tot 18u. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio