Het kunstwerk krijgt een plaats op het plein bij zorgcampus ’t Gastenhuys. © rr

Kunstwerk geeft voorsmaakje van Hoogstraten in Groenten en Bloemen

Hoogstraten -

Op het plein aan zorgcampus ’t Gastenhuys in het centrum van Hoogstraten is donderdag de opbouw gestart van een kunstwerk. Het wordt een teaser om duidelijk te maken dat het evenement Hoogstraten in Groenten en Bloemen na drie jaar eindelijk terug is.

De openluchttentoonstelling in het centrum vond de eerste keer plaats in 1999. Twee jaar geleden werd in coronatijd nog een alternatief uitgewerkt, maar vorig jaar niet. “We zijn blij dat er na drie jaar weer een volwaardige editie is”, zegt projectcoördinator Ann Leemans. “Twaalf vrijwilligers hebben donderdag de handen uit de mouwen gestoken om het begin te maken van het kunstwerk ‘De grootste familie, daar zit muziek in’. Onze ontwerper Tom De Houwer heeft de vraag gekregen om het te maken in het kader van het nieuwe logo van Radio 2. De constructie krijgt eerst een bekleding van vilt langs de binnenkant. Daarna komen er jute, bladeren en bamboe over. In de week voor Groenten en Bloemen plaatsen de vrijwilligers er bloemen op. In het midden van het kunstwerk komt een fontein.”

“Om te komen helpen met de opbouw van alle werken in september kunnen we weer rekenen op veel vrijwilligers”, zegt Jacqueline Van den Heuvel. Zij coördineert de vrijwilligerswerking. “Wie nog wil meedoen, is welkom op het infomoment op maandag 22 augustus om 19.30u bij Coöperatie Hoogstraten.”

Hoogstraten in Groenten en Bloemen vindt plaats van 17 tot 19 september. (ram)

Facebook.com/Hoogstrateningroentenenbloemen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio