De kleurrijke dahlia’s zijn dit weekend het middelpunt van het feest in het Vrijbroekpark. © Leo De Nijn

Feestje voor dahlia’s die 60 jaar staan te blinken in het Vrijbroekpark

Mechelen -

In het provinciaal domein Vrijbroekpark wordt zaterdag 20 augustus 60 jaar dahlia’s gevierd. Bezoekers kunnen tussen 13 en 18u gratis komen meefeesten in de zomertuinen in het park. Voor de liefhebbers is er ook een buurtrommelmarkt.

Leo De Nijn

Het verjaardagsfeest start om 13u met een optreden van Tres Flores. Om 16u geniet je van nog meer muziek met de Koninklijke Mechelse Harmonie. Voor de kinderen is er een dahliabingo en tekenplezier. Om 17u kan je aansluiten bij de dahliawandeling. De zomertuinmannen zijn de hele namiddag aanwezig om te antwoorden op alle dahliavragen van de bezoekers.

Verder zijn er schilders in actie te bewonderen en kan je genieten van een drankje en een hapje in de zomerbar. Alleen deze zaterdag kan je een uniek handgemaakt Vrijbroekvaasje kopen (limited edition in samenwerking met K!-design keramiekstudio). En wie dit jaar zijn of haar 60ste verjaardag viert, kan rekenen op een extraatje.

Naast de geur van de duizenden dahlia’s kunnen bezoekers ook nog even langs de buurtrommelmarkt in het park wandelen. Die heeft daar plaats van 9 tot 17u. (ldn)

 © Leo De Nijn

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio