Voorzitter Stef Maes van volleybalclub Mavoc. © Dirk Vertommen

Volleybalclub Mavoc viert vijftigste verjaardag met oefenwedstrijden en allereerste mosselfeest

Mechelen -

De Mechelse volleybalclub Mavoc bestaat vijftig jaar en dat moet gevierd worden. Daarom organiseren de volleyballers tijdens het weekend van 3 en 4 september een mosselfeest. Op datzelfde moment spelen alle ploegen ook een oefenwedstrijd. Zo kan iedereen kennis maken met de club en de spelers.

Stijn Van de Sande

De Maneblussers Volleybalclub, kortweg Mavoc, werd in 1972 opgericht door bezielster Louisa Detier, maar heette toen nog Davok. Die naam verwees naar het feit dat de club uit Muizen begon met enkel damesploegen. Later kwamen er ook mannenploegen bij en zette de club heel erg in op de jeugd. Na enkele fusies kreeg de club in 2000 haar huidige naam en groeide uit tot een begrip in het Mechelse sportlandschap.

Om de vijftigste verjaardag van de club te vieren, organiseren de volleyballers op zaterdag 3 en zondag 4 september voor de allereerste keer een mosselfeest. “Het zijn dan onze M-days”, zegt voorzitter Stef Maes. “Het is al enkele jaren een traditie om dan voor alle ploegen oefenwedstrijden in te plannen. Op die manier kunnen vrienden, familieleden en supporters kennis maken met de dertig teams en hun vierhonderd spelers. Daar koppelen we nu dus ook een mosselfeest aan.”

Buurtfeest

Op zaterdag 3 september kan je op en rond Sporthal De Plaon, de thuisbasis van Mavoc tijdens wedstrijden, ook terecht voor een buurtfeest met rommelmarkt en springkastelen. “Door ons mosselfeest en het buurtfeest van de wijk Oud Oefenplein op dezelfde dag te organiseren, kan het nieuwe seizoen op een extra feestelijke manier van start gaan”, aldus Maes. “We hopen zo ook extra mensen warm te maken voor volleybal.”

Inschrijven voor het mosselfeest kan via de website van de club. Er zijn ook curryworsten en vegetarische balletjes voor wie geen mosselen lust. Later tijdens het seizoen wil Mavoc uitpakken met nog enkele feestelijkheden om het eeuwfeest te vieren. Zo worden in mei volgend jaar de Gouden M’s uitgereikt op een allereerste awardshow van de club.

LEES OOK: “We dromen ervan om een Mechelse ploeg in Liga A te krijgen”

www.mavoc.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio