Er is drie dagen lang geen doorgaand verkeer mogelijk op de N18 in Oud-Turnhout. © RR

Drie dagen hinder tussen Oud-Turnhout en Retie: aannemer vernieuwt asfaltlaag N18

Oud-Turnhout, Retie -

Een aannemer vernieuwt vanaf maandag 22 augustus de toplaag asfalt op de N18 in Oud-Turnhout, vanaf de Turnhoutse ring tot aan de brug over de E34. De werkzaamheden gebeuren in drie verschillende fases van telkens een kilometer lang.

Bart Van den Langenbergh

De werkzaamheden op de N18 in Oud-Turnhout gebeuren in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De aannemer heeft vanaf maandag 22 augustus voor elk van de drie fasen een werkdag nodig. De aannemer schraapt eerst de oude wegverharding weg om daarna een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Tijdens de werkzaamheden is de N18, in de zone waar wordt gewerkt, volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De zijstraten die uitkomen op de werfzone zijn ook afgesloten van de N18.

Maandag 22 augustus is de Steenweg op Turnhout en Dorp tussen de Ring van Turnhout en Van der Bekenlaan aan de beurt. Op dinsdag 23 augustus staat de werf op de Steenweg op Mol vanaf de Van der Bekenlaan tot aan de Zweepstraat. De arbeiders gaan tenslotte op woensdag 24 augustus aan de slag tussen de Steenweg op Mol vanaf de Staatsbaan tot aan de E34.

“Tijdens de asfalteringswerken is doorgaand verkeer over de N18 niet mogelijk tussen Turnhout en Retie”, legt Stefanie Nagels van AWV uit. “Er geldt een wegomlegging via de ring van Turnhout, de N19 en de E34. Op woensdag 24 augustus geldt een bijkomende omleiding richting Arendonk via de E34 afrit 26 in Retie, Huiskens (N118) en langs Roobeek en Akkerstraat. De N18 is op de plaatsen waar de aannemer niet werkt, bereikbaar voor lokaal verkeer.”

Het verkeer moet op de N18 tussen Oud-Turnhout en Retie drie dagen een wegomlegging volgen. © AWV

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio