Burgemeester Paul Van Miert en schepen Francis Stijnen staan tussen de foorkramers op de kermis in Turnhout. Voor het tweede jaar op rij bedanken de uitbaters de stad. © RR

Foorkramers bedanken Turnhout met bonnen tijdens zaterdagmarkt

Turnhout -

De foorkramers die op de kermis in Turnhout staan, doen een geste naar de lokale bevolking. Bezoekers van de komende zaterdagmarkt op de parking van het stadspark maken kans om bonnen voor de kermis te winnen.

Voor het tweede jaar op rij geven de foorkramers een geschenk aan Turnhout, als dank omdat ze geen standgeld moeten betalen voor de kermis in Turnhout.

“Vorig jaar kregen we een kermispaard, dat we Amalia hebben genoemd naar een van de Drie Vrouwen van Turnhout”, vertelt Francis Stijnen (CD&V), schepen van Foren en Markten. “Dit jaar doen de foorkramers een geste naar alle Turnhoutenaren. Ze hebben zelf een rondgang gedaan bij de kramen om tegoedbonnen in te zamelen, bijvoorbeeld voor gratis ritten op de paardenmolens.”

Iedereen die op zaterdag 20 augustus naar de markt gaat, krijgt daar de kans om bonnen te winnen. “In de kermisweken staat de zaterdagmarkt op de parking van het stadspark. De kinderen mogen daar gratis draaien aan een rad van fortuin om kermisprijzen te winnen”, legt Francis Stijnen uit. “ legt schepen Stijnen uit. “We maken het heel feestelijk zaterdag. Er staan een kraampje om prijzen uit te kiezen en een molen. Er is ook kinderanimatie.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio