Schepen Koen Kennis en Erdem Ovacik van Donkey Republic. © Jan Van der Perre

Deelfietsen Donkey Republic dit najaar in Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Ekeren, Berendrecht-Zandvliet-Lillo -

Op 9 augustus startte Donkey Republic met de uitrol van 1.650 elektrische deelfietsen in 32 gemeenten binnen de Antwerpse vervoerregio en het Waasland. Dit najaar zijn ook districten Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo aan de beurt.

Elien Van Wynsberghe

De deelfietsen van het Deense bedrijf Donkey Republic doen dit najaar hun intrede in Ekeren en in Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Ze zijn terug te vinden in daarvoor ingerichte ‘hubs’ of dropzones, waar mogelijk rond multimodale knooppunten en strategische locaties. De exacte locaties hiervoor werden intussen bepaald.

In Ekeren zullen in eerste instantie vijf elektrische en 152 gewone fietsen worden uitgezet. In Berendrecht-Zandvliet-Lillo komen er vier elektrische en 32 gewone. Nadien volgt er een evaluatie.

“Voor de districten Ekeren en Berendrecht-Zandvliet-Lillo is de komst van de elektrische deelfietsen van Donkey Republic zeer goed nieuws”, meent Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). “Deze districten liggen te afgelegen om gebruik te kunnen maken van het Velo-deelsysteem dat opereert vanuit het stadscentrum, maar de Donkey’s bieden een oplossing op maat voor wie vanuit de noordelijke districten iets langere afstanden wil afleggen.”

“Deelmobiliteit was tot nu toe de ontbrekende schakel in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo”, zegt ook districtsschepen van Mobiliteit in Berendrecht-Zandvliet-Lillo Sandra Suykerbuyk (CD&V). “Met de komst van de Donkey-deelfietsen hopen we alvast een stukje tegemoet te komen aan de noden van onze inwoners zodat we ons per elektrische fiets makkelijker kunnen verplaatsen naar onze buurgemeenten en het havengebied.” (evw)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio