Fiberklaar stak in mei met het stadsbestuur de spade in de grond in Noorderwijk, nu komt het centrum aan de beurt. © Hans Otten

8.500 gezinnen hebben interesse in glasvezelnetwerk

Herentals

FiberKlaar legt in heel Vlaanderen systematisch een netwerk van glasvezelkabels aan, dat een razendsnel en stabieler internetverbinding moet garanderen. Nadat de aanleg in deelgemeentes Noorderwijk en Morkhoven al maanden aan de gang is om daar 7.200 woningen aan te sluiten, maakt de firma zich op om het netwerk ook in Herentals-centrum uit te rollen.

Met 8.500 nieuwe aansluitingen in het centrum is de belangstelling in de Keizerstede proportioneel gezien een van de hoogste in Vlaanderen. De bewoners van alle aansluitbare woningen in het centrum ontvangen nog een brief over wanneer aannemer Circet bij hen met de huisbezoeken van start gaat. Hierbij wordt nagegaan hoe de woningen een huisaansluiting kan krijgen. Dit is volledig vrijblijvend waarbij de optie bestaat voor bewoners om de woning fiberklaar te maken, zonder meteen een glasvezelabonnement af te sluiten bij een internetprovider. De aansluiting is gratis, het abonnement uiteraard niet. (ho)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio