©  Sven Dillen

Pukkelpop opent deuren vroeger dan verwacht door grote drukte, festivalgangers hebben er zin in: “Twee liter Aperol, Passoa en vodka mee”

Drie uur vroeger dan verwacht opende Pukkelpop de deuren voor de kampeerders. Naar eigen zeggen om de drukte op de Kempische Steenweg in Kiewit beter te spreiden. “Nu kunnen we zonder al te veel problemen onze partytenten al opzetten”, klinkt het bij een festivalganger.

Geert Houben, debn

Om 9 uur al donderdagochtend opende de organisatie van Pukkelpop de deuren van Camping Chill om grote drukte rond het festivalterrein te vermijden. Drie uur vroeger dan aangekondigd dus, en toch was er al een grote meute die stond aan te schuiven om binnen te gaan.

Charlotte Colla (20) was met haar 17 vriendinnen uit Bilzen en omstreken al om 8.30 uur present. “Via-via wisten we dat de camping al eerder zou openen. Wat ze zo al mee hebben qua eten en drinken? Twee liter Aperol, Passoa, wodka, grenadine, noodles … en Stella. Door de mama gehaald.”

De festivalgangers komen al vroeg talrijk aan met de trein. ©  Sven Dillen

Coely en Omdat Het Kan Soundsystem

En naast Kestified zijn er nog tal van andere artiesten die de eerste dag van het festival in vuur en vlam moeten zetten. Onder andere opkomend Vlaams dj-talent Amber Broos maakt haar opwachting in de Boiler Room, en om 21.15 uur is het aan de Antwerpse Coely om het hoofdpodium in te palmen. Daarna is het de beurt aan het het Brusselse hiphopcollectief Stikstof met Zwangere Guy, de Heideroosjes sluiten af tussen 00.35 uur en 01.35 uur. Essenaar Jasper Donkers - beter bekend als Omdat Het Kan Soundsystem - en Average Rob laten de Boiler Room nog een keer dansen tussen 2 en 3.

 ©  Sven Dillen

Regen?

Laat ons voor de talrijk aanwezige feestvierders hopen dat de zon aan de hemel blijft. De kans op een bui bestaat, maar die is zeer klein. En voor wie op het kampeerterrein blijft, is er goed nieuws want het wordt een droge nacht boven Kiewit.

En nu de tenten maar opzetten. ©  Sven Dillen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER