Sinister Seven aan het werk. © rr

Merksemse dj en producer Sinister Seven maakt opvallende remix voor Katastroof

Merksem -

De 30-jarige Olivier Bijvoets, in muzikale kringen beter bekend als dj en producer Sinister Seven, heeft groot nieuws. De Merksemnaar brengt op 2 september namelijk een officiële frenchcore remix uit van Zuipe!, een van de bekendste nummers van Katastroof. Groter kan de stijlbreuk bijna niet zijn, maar leden van de Antwerpse volksband kunnen het snelle tempo wel smaken.

“Al jaren zit ik verweven in het frenchcoremilieu, een subgenre van hardcore met een nog iets hoger tempo. Naast dj ben ik ook producer van plaatjes in die stijl. Maar ik apprecieer uiteraard ook andere dingen. Katastroof is daar het beste voorbeeld van”, zegt Olivier.

“Die groep is voor mij jeugdsentiment. Mijn ouders hebben me dat met de paplepel ingegeven. Een hele poos geleden hoorde ik hun nummer Zuipe! nog eens terug. Op dat moment maakte ik een klik in mijn hoofd: ik moest en zou aan de slag gaan met die legendarische plaat.”

“Ik heb contact opgenomen de band. Dat was best spannend aangezien ze in het verleden wel eens problemen hadden met iemand die een illegale remix had uitgebracht. Niet veel later kreeg ik de audiobestanden van Zuipe! en begon het creatieve proces.”

In eerste instantie zou Sinister Seven daarbij hulp krijgen van Dr. Peacock, een absolute grootheid in het genre. “Dat draaide echter uit op een sisser.”

“Ik liet het niet aan mijn hart komen en besloot er zelf het beste van te maken. En na twee jaar is de finale versie nu eindelijk af. Ik ben erg tevreden met het eindresultaat en ook de mannen van Katastroof lijken het wel te smaken. Ze zijn geen fan van frenchcore, maar vonden de vibe wel leuk”, lacht Olivier.

Of de diehardfans van de Antwerpse band er ook zo over denken, betwijfelt de producer. “Toen de mannen een video van de remix op hun sociale media plaatsten, reageerde iemand dat het muzikale aspect volledig zoek was. Ach ja, ik denk dat het nummer vooral een jongere generatie zal aantrekken. Het is en blijft een klassieker. En het hogere tempo zal mensen ongetwijfeld aan het dansen krijgen.” (lava)

Wie die muziek van Sinister Seven wil beluisteren kan dat hier doen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio