The Yuccas hebben muzikale ambitie © Marc Wouters

The Yuccas spelen de pannen van het dak: staande ovatie voor jonge leeuwen

Ekeren -

Het voorprogramma van Muziek in de Wijk geeft jong talent de kans om podiumervaring op te doen. Woensdagavond was de kersverse band The Yuccas te gast in het Hof De Bist. Vic, Efren, Wannes en Nand zijn tieners met ambitie.

Staande ovatie voor het jong talent van The Yuccas. © mawo

Hun optreden ging niet onopgemerkt voorbij. Ze kregen een staande ovatie. Met een bisnummer beloonden de muzikanten het enthousiaste publiek. De jongens leerden elkaar kennen tijdens een muziekkamp in Kalmthout. Een beschrijving van hun muziek hebben ze nog niet, maar muziekkenners menen een bonte mix van psychedelische pop-rock te horen met invloeden van jazz en funk. Vic Loos, (Kapellen) drum, laat zich omringen door Erfen Gruythysen (Kalmthout) bass en Wannes Haesendonck (Wildert) en Nand Van Looveren (Kalmthout) gitaar. The Yuccas staan ook het podium van de Mariaburgse Feesten op zondag 25 september. 

Wesli staat op internationale podia. © mawo

De Haïtiaanse-Canadese gitarist en singer-songwriter Wesli verzamelde een groep getalenteerde Canadese en internationale muzikanten rond zich. Zijn muziek heeft wortels in de Haïtiaanse voodoo. De afrobeat en hiphop geeft Wesli een unieke sound. Woensdag 24 augustus staan Cocktail Shakers en Ludmila Merceron op het podium. De muzikale maand wordt op vrijdag 26 augustus in het Hof De Bist besloten met Ekeren Zingt.  (mawo)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio