Vlaamse ondersteuning voor Catdet van Odette Dendas. © Jan Brys

Twee Brasschaatse dierenasielen krijgen elk 3266 euro Vlaamse ondersteuning

Brasschaat -

Vlaams minister voor dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verleent extra ondersteuning aan twee Brasschaatse dierenasielen: poezenopvang Catdet en het Vogelopvangcentrum op de grens Brasschaat-Kapellen.

Odette Dendas heeft al tien jaar een poezenopvang in de wijk Driehoek. Er verblijven op dit ogenblik 27 katten, maar Odette verzorgt ook de Brasschaatse zwerfkatten. Ze zorgt er ook voor dat deze zwerfkatten worden gesteriliseerd.

Schepen voor dierenwelzijn Karina Hans (N-VA)”: “Odette levert samen met haar team van vrijwilligers prima werk. Ook het VOC staat 24 uur op 24 paraat. Marcel Peeters vangt wilde dieren in nood op. Het is dus niet enkel een vogelopvangcentrum. Men kan er terecht voor alle dieren in nood. Ik ben zeer blij dat deze twee initiatieven op een extra steun mogen rekenen vanwege de Vlaamse overheid. Wij geven met het Brasschaatse gemeentebestuur ook jaarlijks een financiële toelage aan beide organisaties. Wij mochten dit jaar nog een zilveren medaille van GAIA in ontvangst nemen als diervriendelijkste gemeente.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio