Het Jakob Smitsmuseum ondergaat binnenkort een grondige verbouwing.  © Tommy Maes

Jakob Smitsmuseum zoekt jong fotografisch talent

Mol -

Het Jakob Smitsmuseum in Mol-Sluis is op zoek naar jong fotografisch talent om de verbouwingen in beeld te brengen. Een selectie van de gemaakte foto’s wordt later gebundeld in een magazine.

Het Jakob Smitsmuseum start na de zomer met een grote verbouwing. Zo wordt onder meer de aanpalende conciërgewoning geïntegreerd in het museum zodat er een ruime ontvangstruimte met museumshop komt. Ook wordt het dak van het gebouw vernieuwd. De verbouwing vindt plaats tussen september 2022 en december 2023.

Om de verbouwingen te documenteren, zoekt het museum in samenwerking met jeugdhuis Tydeeh naar jonge fotografen. De jongeren gaan in de loop van de verbouwingen aan de slag om een fotografisch dagboek te maken van de afbraakwerken en de heropbouw van het museum.

Na de verbouwing wordt een selectie gemaakt van de gemaakte foto’s. De geselecteerde foto’s verschijnen in een chique en trendy magazine, dat wordt verkocht in de museumshop van het Jakob Smitsmuseum.

Jongeren die interesse hebben om mee te helpen aan het fotografisch dagboek, kunnen contact opnemen met truus@tydeeh.be. Op woensdag 21 september van 13 tot 17u is er alvast een workshop fotografie waaraan geïnteresseerde jongeren kunnen deelnemen. (mto )

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio