Jonathan Mfumu Kunda Medie (rechts, hier in duel met Ilkan Cavus) had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege van Knokke op het veld van Dessel Sport. © mpics

Dessel Sport en Robbe Goor gaan zwaar onderuit op openingsspeeldag: “We moeten met zijn allen voor de spiegel gaan staan”

Dessel ging op de eerste speeldag met de billen bloot tegen een veel sterker Knokke. De thuisploeg kreeg op het middenveld geen voet aan de grond en ook achteraan rammelde het bij momenten net iets te vaak. Diepe spits Oleg Cheprassov, in de plaats gekomen van de geblesseerde Skender Loshi, stond vooraan eenzaam in de spits.

Wim Ruts

Naast het inbrengen van Cheprassov had coach Benny Lunenburg nog twee wissels doorgevoerd. Robbe Goor kwam op de linksachter Swerten vervangen en Hannes Smolders kreeg de voorkeur op Peeters. Knokke had het overwicht, maar moest tot diep in de eerste helft wachten op doelpunten. Pas op het uur kwam Dessel een eerste keer piepen, maar Vanhaen mikte de voorzet van Cheprassov naast. Meteen daarop deed Mfumu met zijn tweede van de avond het Desselse licht helemaal dicht. Coach Lunenburg voerde nog een dubbele wissel door (Osei-Berkoe en Peeters kwamen in de plaats van Cavus en Smolders), maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.

Harde woorden in kleedkamer

“Dit is niet de start waarop we gehoopt hadden”, sprak Robbe Goor, die ondanks de nederlaag blij was om na een sterke eindronde vorig jaar opnieuw zijn plaats in de basis te hebben. “Ik was uiteraard heel blij met die basisplaats, maar dat gevoel ging snel weg, omdat de partij niet bracht wat ik ervan verwacht had. Ik weet niet wat de oorzaak hiervan is, maar we mogen hier niet zomaar licht over heen gaan. We moeten met zijn allen in de spiegel kijken, want dit was Dessel onwaardig. We kregen gewoon geen voet aan de grond en wonnen amper duels. Dat het er tijdens de rust hard aan toeging in de kleedkamer, was dan ook volkomen terecht. Onze prestatie was gewoon ondermaats”, ging de linksback verder.

De harde woorden van Benny Lunenburg in de kleedkamer brachten op het uur ei zo na de kentering, want Vanhaen kwam dicht bij de 2-1, maar meteen daarop werd het 0-3 en was de partij helemaal gespeeld.

Goor: “Volgende week trekken we naar Heist, dat zijn eerste wedstrijd ook verloor (2-1 op Winkel, red.). Dat wordt dus meteen een belangrijk duel. Ik had deze nederlaag echt niet zien aankomen en de ontgoocheling is dan ook erg groot. Onze voorbereiding was zeker niet slecht en ik had dus wel vertrouwen dat we de eerste wedstrijd minstens een punt konden pakken. Dat bleek dus een grote tegenvaller te zijn.”

DESSEL: Geladé, Smolders, Ghislain, Mekkaoui, Vanhaen, Cheprassov, ­Geukens, Goor, Kolen, Haagen, Cavus.

KNOKKE: Dhoest, Vanraefelghem, Schoonbaert, Ghesquiere, Pierre, Mariën, Jalloh, Mfumu, Buysse, Vervaque, ­Aelterman.

DOELPUNTEN: 41’ Mfumu 0-1, 42’ Ghesquière 0-2, 60’ Mfumu 0-3, 70’ Jalloh 0-4.

Vastgoed

Jobs in de regio