Doelpuntenmaker Chevalier, hier op archiefbeeld bij Moeskroen. ©  BELGA

Young Reds met Davino Verhulst verliezen eerste match van Francs Borains

Trainer Gill Swerts kon voor de eerste opdracht van het seizen twee bekende namen aan zijn jonge bende toevoegen. Davino Verhulst stond in doel en aanvoerder Bruny Nsimba kwam de aanval versterken.

Francs Borains nam meteen het initiatief en dreigde twee keer via Durieux. Op het halfuur kreeg Antwerp een eerste kans via Nsimba en op de daaropvolgende tegenaanval dwong Francs Borains een strafschop af. Teddy Chevalier faalde niet. Voor de rust kwam ook Lauwrenssens nog eens gevaarlijk opzetten. Meteen na de pauze verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Chevalier was dit keer de aangever, Chaabi werkte beheerst af. Nadien hield Verhulst Chevalier, Chaabi en Caufriez van de 3-0. Maar ook het jonge Antwerp voetbalde nu enkele kansen bij elkaar. De ingevallen Van Hees kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer en ook een kopbal van Keita had de 2-1 kunnen opleveren. Lausberg tekende voor de laatste kans, maar ook hij kon de nul niet van het bord vegen.

Doelpunten: 30’ Chevalier 1-0, 46’ Chaabi 2-0.

LEES OOK. Antwerpse beloften van Gill Swerts en speler/assistent Maxime Biset beginnen vandaag aan competitie: “Behoud is ons doel”

pni

Vastgoed

Jobs in de regio