Aanvoerder Jason Bourdouxhe baalt als een stekker. Na een prima start gaf Rupel Boom het gisteren na de rust nog helemaal uit handen. © GOYVAERTS

Julius Bliek ziet new look Rupel Boom starten in mineur: “We kunnen niet wegsteken dat bijna iedereen nieuw is”

Rupel Boom is met een nederlaag aan de competitie begonnen. Na een degelijke eerste helft volgde gisterenavond een veel mindere tweede periode, waarin Ninove-speler Romero Gomez met twee goals de Boomse voorsprong ongedaan maakte.

Peter Nys

De abonnementsactie van de Amerikaanse voorzitter Nathan Crockett zorgde al meteen voor goedgevulde tribunes in Boom en de supporters zagen de thuisploeg ook een prima start nemen.

Emil Abaz, samen met doelman Juliaan Laverge de enige overblijver van vorig seizoen, zette zich na drie minuten knap door op links en pegelde vanuit een schuine hoek de bal voorbij Ninove-goalie Van Den Noortgaete. Ninove, met ex-Bomenaars Fabio Polizzi (aan de aftrap) en broer Luca (op de bank), herstelde zich vrij snel van die vroege opdoffer en dwong een resem hoekschoppen af. Bij een te korte terugspeelbal van Verkerken leek Romero Gomez op weg naar de 1-1, maar Laverge bracht knap redding. Aan de overzijde mikte aanvoerder Bourdouxhe voorlangs en Abaz over.

Na de rust was Ninove de betere en dat resulteerde op het uur in de gelijkmaker van Romero Gomez. De bezoekers drukten Rupel Boom nu op de eigen helft terug en Laverge moest alles uit de kast te halen om Deryck van de 1-2 te houden. Tien minuten voor tijd was het dan toch prijs: van in de kleine rechthoek kon Romero ­Gomez binnen prikken. Meteen ook goed voor de Ninoofse zege.

Potentieel getoond

“Dit is echt enorm zonde”, sprak Julius Bliek die centraal achterin een zeer degelijke partij speelde. “Alles was aanwezig om er een leuke avond van te maken. De fans waren massaal op de afspraak en we kwamen na drie minuten al op voorsprong. Voor rust stond alles goed bij ons, op één momentje na waar we hen zelf een kans aanbieden. Maar ik vond dat de 2-0 meer in de lucht hing dan de 1-1. Na de pauze kwam ­Ninove meer opzetten en werden we achteruit gedrukt. We kwamen er ook niet echt meer uit. Veel kansen hebben we niet meer afgedwongen. Maar goed, dan moet je toch dat ene puntje kunnen vasthouden, die tweede tegengoal mag nooit vallen. We namen elk één helft voor onze rekening, met een gelijkspel had iedereen kunnen leven. Bij momenten zag je al het potentieel van ­onze ploeg, maar we kunnen niet wegsteken dat bijna iedereen nieuw is. Dat geeft dan al eens aanleiding tot misverstanden op het veld. Maar goed, we komen er wel. Alleen jammer dat je meteen verliest voor eigen volk.”

Doelpunten: 3’ Abaz 1-0, 60’ Romero ­Gomez 1-1, 80’ Romero Gomez 1-2.

Vastgoed

Jobs in de regio