©  BELGA

Dylan Borlée loopt lang mee met de toppers, maar kan finaal niet stunten en wordt vijfde in finale 400m: “Ik blijf achter met een kleine frustratie”

Dylan Borlée is op het EK atletiek vijfde geworden in de finale van de 400 meter. Met een tijd van 45.39 kan hij terugblikken op een goeie wedstrijd. Lang kon hij meelopen met de toppers, maar bij het ingaan van de laatste rechte lijn moest de jongste van de broers Borlée afhaken. De Brit Matthew Hudson-Smith liep in 44.53 naar het goud, voor de Zwitser Ricky Petrucciani (45.03) en zijn landgenoot Alex Haydock Wilson (45.17)

Maarten VanhoofBron: BELGA

“Ik ben blij dat ik dit niveau vandaag kon bereiken, maar toch blijf ik achter met een kleine frustratie”, vertelde Dylan Borlée bij Sporza. “Ik ben competitief en mikte vol op het podium. Ik ben blij want ik loop de tweede beste chrono uit mijn carrière, maar sportief gezien wil ik altijd meer.”

Het was voor Borlée de eerste finale op een internationaal kampioenschap. “Als atleet voel je meteen deze andere soort spanning en adrenaline. Het is een andere wereld. Maar toch moet je je focus zien te behouden. Dat is heel stresserend, maar ik hou ervan. Dat geeft me de energie om nog verder te gaan.”

Dylan Borlée kon vooraf rekenen op goede raad van Kevin en Jonathan, die bakken ervaring hebben in finales van EK’s. “Je weet wat je moet doen, je bent in vorm, gaven ze mij vertrouwen. Ze weten hoe ze mij moeten steunen. Dat geeft me extra motivatie. Ik vind het heel fijn dat ze hier met mij zijn. Dit is een werk van de familie, dat al jaren geleden begonnen is. Ik zet dit werk hier nu verder.”

Vastgoed

Jobs in de regio