Archiefbeeld van blauwalg. © RR

Visverbod door blauwalg in recreatiedomein Breeven

Bornem -

In de vijver van recreatiedomein Breeven werd woensdag blauwalg ontdekt. “Om gezondheidsrisico‘s te vermijden, is het verboden om er te vissen en raden we ook aan om geen contact te hebben met het water”, zegt het gemeentebestuur.

Het gemeentebestuur laat in de loop van donderdag bordjes langsheen de vijver plaatsen om het visverbod aan te kondigen. Eerder deze zomer werd al blauwalg vastgesteld in de buurt van de sluis van Wintam.

Blauwalg komt vooral tijdens de zomermaanden voor, wanneer de temperatuur van het water hoger wordt en wanneer er een gebrek aan stroming is. Mensen die in contact gekomen zijn met blauwalg hebben vaak klachten als diarree, braken, irritatie van de ogen en oren, hoofdpijn en luchtwegklachten. Blauwalgen zijn, in tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, geen algen, maar cyanobacteriën. Als de bacteriën bloeien, vormen ze een drijflaag. Contact met de drijflaag van de blauwalgen en inname van besmet water houden namelijk ernstige gezondheidsrisico’s in. (gdb)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio