© RTV

GAIA dient strafklacht in tegen hondenkennel Felicanis: “Schandalige website is druppel die emmer doet overlopen”

Kasterlee -

Dierenrechtenorganisatie GAIA dient een strafklacht in tegen honden- en kattenhandelaar Hoeve Hoogland voor de kennel Felicanis in Kasterlee. Volgens GAIA maakt de kennel zich schuldig aan verkoop van zieke dieren en aan schandelijke misleiding.

Bart Van den Langenbergh

GAIA diende begin augustus al een klacht in tegen Hoeve Hoogland, de vennootschap die Felicanis aan Bos Dellen in Kasterlee uitbaat, voor de verkoop van zieke dieren. Daar komt aanstaande vrijdag nog een strafklacht bij.

We ontvingen afgelopen week tientallen klachten over een schandalige website”, zegt Michel Vandenbosch van GAIA. “Het gaat om een initiatief waarbij Hoeve Hoogland (Felicanis) doet uitschijnen een asiel te zijn, waarbij potentiële klanten zich kunnen aandienen om een 'puberpup’ te adopteren. Dat is een vorm van schandalige misleiding.”

GAIA bestempelt de handelaar als een importeur van Oostblokpuppy’s en vindt de bewuste website de druppel die de emmer doet overlopen. “Genoeg is genoeg. Wij zullen bij het parket aandringen op vervolging voor de correctionele rechtbank. De procureur kan een levenslang verbod vorderen om nog dieren te houden”, voegt meester Anthony Godfroid, de raadsman van GAIA, er nog aan toe.

De deputatie van de provincie Antwerpen heeft eind juli ook al beslist om geen omgevingsvergunning toe te kennen aan de kennel in Kasterlee. Het schepencollege van Kasterlee kende eind vorig jaar de vergunning voor de opvang van 900 honden en 150 katten en voor de oprichting van een hondenpension wel toe. Maar GAIA ging tegen die beslissing in beroep en kreeg gelijk. De zaakvoerder van Hoeve Hoogland benadrukte enkele maanden geleden nog dat hij werkzaamheden zou starten om dieren net beter te kunnen huisvesten.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio