Supporters genieten ondanks de nederlaag. © lava

Vernieuwd Rupel Boom ziet supporters massaal terugkeren: “Nieuwe voorzitter brengt de frisse wind waar we nood aan hadden”

Boom -

Vroeger dan ooit trapte Rupel Boom woensdagavond zijn voetbalseizoen op gang. Tegen promovendus VK Ninove kenden de Steenbakkers niet de start waar ze hoopten. Maar ondanks de nederlaag heerste onder de supporters vooral een positieve sfeer. De kleine duizend aanwezigen hebben vertrouwen in de aanpak van de nieuwe voorzitter, zoveel is duidelijk. “Er zit toekomstmuziek in dit project, en dat doet deugd na alle ellende.”

Laurens Van Aert

Wat voorafging: in mei kreeg Rupel Boom met de Amerikaan Nathan Crockett (42) een nieuwe eigenaar. De religieuze Crockett nam de club uit de hoogste amateurafdeling over van het Spaanse Rising Phoenix en stelde meteen grote doelen. “We gaan er alles aan doen om na volgend seizoen een proflicentie te bemachtigen.”

En dat seizoen begon dus woensdagavond. Een uurtje voor aanvang van de wedstrijd was het nog rustig in het Gemeentelijk Parkstadion. Spelers van de thuisclub kuierden rustig over het veld terwijl assistenten alles klaarzetten voor de opwarming. In de kantine en aan de inkom was dat wel even anders.

“Er loopt al aardig wat volk rond in de buurt van het stadion. Dat is positief, want nog niet zo lang geleden kwam het merendeel van de supporters pas een kwartiertje voor de aftrap aandraven. Wat me ook opvalt: mensen die hier de afgelopen seizoenen slechts sporadisch kwamen, zijn er opnieuw bij vanaf de start. Dat lijkt me een gezonde evolutie voor de hele club”, vertelt Jules Deleersnijder, supporter en lid van de commerciële staf van Rupel Boom.

Jules Deleersnijder kijkt uit naar het nieuwe seizoen. © lava

De talrijke aanwezigheid is hoogstwaarschijnlijk te danken aan de abonnementencampagne. “We hebben al meer dan vierhonderd seizoenskaarten verkocht. Door ze goedkoop aan te bieden, verlagen we voor iedereen de drempel”, aldus Deleersnijder.

“Je zou gek zijn om het niet te doen”, zeggen Ann De Groot en haar broer Bart in koor. “We komen hier al tientallen jaren naar praktisch elke wedstrijd kijken, maar hebben nu voor het eerst een abonnement omdat het zo voordelig is. Dat heeft onze nieuwe Amerikaanse voorzitter goed aangepakt.”

Vertrouwen is groot

Die positieve ingesteldheid is volgens Deleersnijder voelbaar bij iedereen die de club een warm hart toedraagt. “Er hangt een uitermate aangename sfeer rond Rupel Boom. Iedereen wil er opnieuw bijzijn, en dat is grotendeels de verdienste van de voorzitter. Hij brengt een nieuw elan naar onze club. Er zit ongetwijfeld toekomstmuziek in deze frisse wind. Voorlopig twijfelt daar niemand aan. En daar had Rupel Boom na een turbulente periode echt wel nood aan.”

Bart en Ann komen al tientallen jaren samen naar Rupel Boom kijken. © lava

Of die positieve vibe zich meteen zal vertalen in sportief succes, durven Ann en Bart nog niet luidop zeggen. “We hebben een nieuwe ploeg, en dat zal waarschijnlijk wel even tijd vergen. Maar net zoals het bestuurlijke luik zien we ook het sportieve positief tegemoet.”

Deleersnijder sluit zich daarbij aan. “We zijn twijfelachtig aan de voorbereiding begonnen maar na een paar overwinningen is het vertrouwen er. Dit jaar promoveren er drie ploegen, en diep vanbinnen hopen we daar allemaal vurig op.”

Ook de hoofdtribune was drukbevolkt. © lava

Die ambitie komt tot meteen uiting in het aantal supporters. Een kleine duizend mensen trachten de spelers naar de overwinning te schreeuwen, maar tevergeefs. Het elftal verliest met 1-2 na een laat doelpunt van de bezoekers. Deleersnijder, die tijdens de wedstrijd de spionkop aanvuurt met een trommel, is teleurgesteld maar hoopvol.

“We verliezen hier vandaag louter en alleen omdat we in tegenstelling tot Ninove een ploeg in opbouw zijn. Maar we laten de moed niet zakken, integendeel. Volgende thuiswedstrijd staan we hier opnieuw. Hopelijk denken de andere supporters er ook zo over.”

Deleersnijder hoopt op een grote opkomst bij de volgende thuiswedstrijd. © lava

Wie alvast niet zal ontbreken is Shepherd, de zoon van de voorzitter. “Ik heb mijn nieuw plaatsje ondertussen wel gevonden. Hier tussen de sfeermakers beleef ik de wedstrijd optimaal. Jammer van de nederlaag vandaag, maar ik ben er zeker van dat we de komende weken zullen terugslaan. Come on Boomkes!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners