© rtv

Opnieuw Range Rover gestolen: politie gaat ervan uit dat dievenbende actief is

Vlimmeren -

Het lijkt er volgens de politie hoe langer hoe meer op dat er in de Kempen een dievenbende op pad is die het gemunt heeft op auto’s van het merk Range Rover. Na eerdere diefstallen in Rijkevorsel en in Itegem (Heist-op-den-Berg) verdween dinsdagnacht ook in Vlimmeren (Beerse) een Range Rover.

Bart Van den Langenbergh

Dieven gingen woensdag om 3.30u aan de haal met een zwarte Range Rover Velar die slotvast geparkeerd stond op de oprit van de woning aan Draaiboom, vlak bij Zilvereind, net buiten het centrum van Vlimmeren. Volgens de gedupeerde eigenaars is op bewakingsbeelden te zien dat de Range Rover richting Wechelderzande (Lille) reed.

De politie regio Turnhout ontdekte intussen dat de verdachten minstens met twee waren en dat de diefstal hooguit enkele seconden of minuten heeft geduurd. “De dieven zijn in het bezit van apparatuur waarmee ze de auto makkelijk kunnen ontgrendelen. Niet veel later rijden ze met de auto weg”, zegt een woordvoerder bij de politie. De voorbije weken gebeurden al gelijkaardige diefstallen in Rijkevorsel en Itegem.

LEES OOK. Dieven maken trackingsysteem onklaar om Range Rover te stelen op oprit van woning

“We willen alle eigenaars van een auto van het merk Range Rover waarschuwen en hen aanraden om auto‘s van dat merk zoveel mogelijk in een slotvaste garage of op een afgesloten oprit te parkeren”, luidt het bij de politie.

“Lukt dat niet en brengt je auto, net zoals in Vlimmeren, de nacht door op een oprit die niet af te sluiten is, dan kan je misschien met een of twee andere auto’s van jezelf of je buurman de auto op de oprit insluiten. Zo kan je verhinderen dat dieven er mee aan de haal gaan.”

Het is volgens de politie opvallend dat de autodieven erin slagen om het trackingsysteem van deze auto‘s onklaar te maken. Zo kan de eigenaar of de politie veel moeilijker of helemaal niet de juiste locatie van de auto achterhalen. Ook de app waarmee vanop afstand de auto kan worden afgesloten of waarop te zien is welke ritten er recent met de auto zijn gemaakt, werkt na de diefstal niet meer.

LEES OOK. Vakantiegangers vinden gestolen Range Rover van Itegemse vastgoedmakelaar nog zelfde dag terug in Nederland

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio