©  Twitter William Junior Lecerf

Hommeles in wielerland: Lotto Soudal stuurt Belgisch talent enkel met reservefiets naar koers omwille van gevoelige transfer

Hommeles tussen Lotto Soudal en een van de renners van haar opleidingsploeg, William Junior Lecerf. Het 19-jarige klimtalent verkast naar het jeugdteam van Patrick Lefevere en dat wordt hem niet in dank afgenomen. Het vertrek van Lecerf komt onrespectvol aan bij Lotto-Soudal, dat de samenwerking nog voor het einde van het seizoen besluit stop te zetten. Resultaat: Lecerf moet het enkel met een reservefiets stellen in de Ronde van de Toekomst, waar hij met de nationale ploeg aan deelneemt.

Maarten VanhoofBron: Wielerflits

Vader Wiliam Lecerf beweert nochtans niet op de hoogte te zijn van de beslissing van Lotto Soudal. “William Junior heeft zondag nog een wedstrijd met Lotto Soudal gereden en na de koers werd hiervan in elk geval niets gemeld. Alleen dat hij zijn fietsen niet mocht meenemen naar de Toekomstronde, aangezien ze niet meer in hem wilden investeren.”

Lecerf junior laat het gebeuren niet aan zijn hart komen. Op sociale media toont hij zich van zijn meest positieve kant. “Bijna tijd voor de Ronde van de Toekomst. Zelfs al zijn de condities niet ideaal met slechts een trainingfiets van het team, we zullen er het beste van maken! Never give up!”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gebrek aan respect

In een reactie bij Wielerflits betreurt Kurt Van De Wouver, sportdirecteur bij Lotto Soudal, de manier waarop Lecerf de ploeg verlaat. “In de 14 jaar dat ik deze beloftenploeg run, heb ik zo’n gebrek aan respect nog nooit meegemaakt. Na alles wat we voor hem gedaan hadden en alles wat we nog bereid waren te doen, voelde dat als een ijskoude douche. We konden dan ook niet anders dan de samenwerking per direct stopzetten.”

Het verwondert niet dat Patrick Lefevere interesse had in Lecerf, want het klimtalent is bezig aan een sterk seizoen. In Luik-Bastenaken-Luik voor beloften eindigde hij zevende en hij sloot de Baby Giro af op een vierde plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen