Er lijkt een oplossing in zicht voor het gebrek aan zwemwater voor de leerlingen van de scholen in Schilde. Met dank aan Sportoase Elshout. © RR

Sportschepen Verhulst stelt scholen gerust: “Onze leerlingen kunnen straks zwemmen in Sportoase Elshout”

Schilde, Brasschaat, Schoten -

Het ziet ernaar uit dat de meeste klassen van de scholen in Schilde vanaf dit nieuwe schooljaar terecht zullen kunnen in Sportoase Elshout in Brasschaat. Dat deelde schepen van Sport Olivier Verhulst (Open Vld) mee aan de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Marijke Dillen (Vlaams Belang) had bij de schepen gepolst naar de stand van zaken nadat eind vorig schooljaar enige ongerustheid was ontstaan over dat zwemwater of beter het ontbreken ervan. Schilde heeft namelijk geen eigen zwembad en het zwembad van Wijnegem, waar de meeste scholen naartoe trokken, heeft op 26 juni de deuren definitief gesloten.

“Het management van Sportoase Elshout heeft zich erg inschikkelijk getoond en de kans lijkt reëel dat de meeste van de 53 klassen waarvoor we zwemwater zoeken, in Brasschaat terecht zullen kunnen”, aldus Olivier Verhulst. “Het gaat bovendien om te huren baantjes op haalbare tijdstippen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag rond de middag. Een halfuur per klas kan volstaan. Onze sportdienst is in overleg met de scholen bezig met het leggen van de puzzel, maar ik ben optimistisch gestemd.”

Sportoase Elshout in Brasschaat, bij het park van Brasschaat en Peerdsbos.

Verhulst verwacht dat de verhuizing naar Sportoase Elshout een kleine meerkost met zich zal meebrengen. Of de gemeente die voor haar rekening zal nemen, kon hij nog niet zeggen. “Zo’n budgetverhoging, waarvoor ik een breed politiek draagvlak verwacht, zal de gemeente alleszins veel minder kosten dan de 400.000 euro per jaar die we anders dertig jaar lang zouden moeten opzijleggen om een eigen zwembad te bouwen en uit te baten”, sneerde hij naar Marleen Struyf van CD&V die het zwembadbeleid van N-VA-Open Vld aan de kaak stelde. Struyf drong er ook op aan dat de middagpauze van de leerlingen niet mag opgeofferd worden voor de nieuwe zwemlessen in schoolverband. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio