Aan het pand in afbraak vielen brokstukken op de weg. © RR

Twee straten krijgen veiligheidsperimeters door instortingsgevaar

Meerhout -

In Meerhout ontstond op twee locaties een gevaarlijke situatie door instortingsgevaar. De gemeentelijke diensten plaatsten daarom nadarafsluitingen in de Veldstraat en langs de Gestelsesteenweg.

Annelies Frederickx

Op twee locaties in Meerhout staan momenteel nadarafsluitingen omdat er gevaar is voor instortingsgevaar. “Ik kreeg dinsdag een telefoontje van de eigenaar van een mannenkledingzaak in de Veldstraat”, vertelt burgemeester Nele Geudens (CD). “Hij meldde dat een deel van de lichtreclame was losgekomen en dreigde naar beneden te vallen. Omdat dit mogelijk een gevaarlijke situatie zou opleveren werden nadarafsluitingen ter hoogte van de winkel geplaatst. Het doorgaand verkeer ondervindt hier geen hinder door, maar het voetpad is wel onderbroken. De zaakvoerder probeert het euvel zo snel mogelijk op te lossen, opdat het voetpad vrij is tegen de Kattenfeesten die dit weekend doorgaan in het centrum.”

In de Veldstraat is het voetpad onderbroken. © RR

“Na het telefoontje over de Veldstraat kreeg ik nog een tweede melding binnen”, aldus nog burgemeester Nele Geudens. “Aan de Gestelsesteenweg kwamen brokstukken los van een woning in afbraak. De brokstukken kwamen op het fietspad en de rijweg terecht en daarom werd ook op die locatie een veiligheidsperimeter ingesteld. Ter hoogte van het pand is slechts één rijstrook beschikbaar en hierdoor kan het verkeer enkel beurtelings passeren. De eigenaar van de woning hoopt woensdag of ten laatste donderdag het probleem te verhelpen.”

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio