Maandagavond stapte de 46-jarige Eimert W. op het De Coninckplein bloedend uit zijn wagen. Niet veel later overleed hij. ©  Kris Van Exel

Schiet- en steekpartij Antwerpen-Noord allicht gevolg van mislukte drugsdeal

Het schiet- en steekincident waarbij Eimert W. (46) maandag om het leven kwam, was vermoedelijk het gevolg van een mislukte drugsdeal. Na de feiten geraakte W. nog op het De Coninckplein, daar zakte hij neer en overleed hij.

Verschillende bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen dat alles er voorlopig op wijst dat de geloste schoten in de Bredastraat in de wijk Dam in en het neerzijgen van de 46-jarige Eimert W. op het De Coninckplein in de Seefhoek met elkaar gelinkt zijn.

De onderzoekers gaan ervan uit dat dodelijk slachtoffer Eimert en moordverdachte Kurt V.DV. (34) in de Bredastraat afgesproken hadden voor een drugsdeal en dat die deal uit de hand gelopen is. Daarbij werd minstens één schot gelost en kreeg Eimert W. vervolgens verschillende messteken. Hij kon nog wegrijden en stapte op het De Coninckplein hevig bloedend uit zijn wagen. Reanimatiepogingen konden niet meer baten, de Surinamer uit Lier overleed ter plaatse.

Surinaams-Belgische drugsbende

In de Bredastraat werd de 34-jarige Kurt V.D.V. opgepakt, hij is ondertussen aangehouden op verdenking van moord. Vrijdag verschijnt de man voor de raadkamer. V.D.V. zat in het verleden al in de gevangenis voor inbraken en een home invasion.

Slachtoffer Eimert ‘Kil’ W. maakte dan weer deel uit van een Surinaams-Belgische drugsbende die in 2015 opgerold werd. In 2016 werd W. tot achttien maanden cel veroordeeld als ‘medewerker’ van een van de bovendealers in dat onderzoek.

Inbraak

Dinsdagavond werden in het appartementsgebouw nog twee mannen van 32 en 28 jaar opgepakt, bevestigt het parket. Ze probeerden in te breken in het appartement van moordverdachte Kurt V.D.V. Het duo wordt voorlopig niet verdacht van betrokkenheid bij de moord op Eimert W.

Het appartementsgebouw in de Bredastraat waar de feiten plaatsvonden. ©  atv

sare

MEER OVER Misdaad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio