©  Instagram

Franse skikampioene Adèle Milloz (26) overlijdt na val in Alpen: “Ze was een stralende jonge vrouw”

Adèle Milloz, voormalig wereldkampioen toerskiën, is afgelopen vrijdag op 26-jarige leeftijd overleden tijdens een beklimming van de Mont Blanc in de Franse Alpen, zo heeft de Franse berg- en klimfederatie zaterdag bekendgemaakt. “Adèle was een stralende jonge vrouw,” vertelde Olivier Greber, voorzitter van de Compagnie des Guides (berggidsen) van Chamonix.

Wouter van BiezenBron: The Times of London

Milloz was op de dag van het noodlottige ongeval in opleiding om berggids te worden. De Française beklom de Aiguille du Peigne, een berg in het Mont Blancmassief. Ze was op pad met een andere, nog onbekende vrouw (30) die samen met haar ten val kwam. Ook zij overleefde de smak niet. De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

De Franse minister van Sport, Amélie Oudéa-Castéra, reageerde aangeslagen op de droevige gebeurtenis. “Diep bedroefd door de dood van ski-kampioene bergbeklimmen Adèle Milloz op de Mont Blanc op 26-jarige leeftijd, en de vrouw die aan haar zijde stond. Ik betuig mijn medeleven aan haar familie en vrienden, haar collega’s van de Nationale Ski- en Bergsportschool in Chamonix”, schreef ze op Twitter.

Milloz was een erg beloftevolle skiester. Ze werd wereldkampioene skimo of toerskiën bij de junioren, een ski-discipline waarbij deelnemers een berg op moeten lopen en vervolgens naar beneden skiën. Ze won ook een gouden medaille op de ‘Winter Military World Games’ in Sochi in 2017, maar trok zich in 2019 terug uit competitie om zich te concentreren op de opleiding tot professionele berggids. Ski-bergbeklimmen of skimo zal voor het eerst worden opgenomen in de Olympische Winterspelen van 2026.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio