©  Theo Derkinderen

Man dringt leegstaande woning binnen en demonteert verschillende zaken: twee jaar cel geëist

Willebroek -

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar cel en een boete van 4.000 euro gevorderd tegen een man die een woning in de Constant Broeckmeyerstraat in Willebroek was binnengedrongen. De woning was niet bewoond, maar de kerel had wel verschillende zaken afgebroken en klaargelegd om mee te nemen.

Theo Derkinderen

De politie kreeg half juni een telefoontje van een bewoonster die meldde dat ze veel lawaai hoorde in de aanpalende woning. Een woning die, net als verschillende andere huizen in de straat, leegstond. Toen de politie arriveerde, namen zij ook het lawaai waar en zagen bovendien dat er een klein raampje van het toilet was opengebroken. “De politie heeft dan beslist om een deur in te trappen en de woning te doorzoeken. En daar hebben ze de beklaagde aangetroffen”, zei de openbare aanklager.

In de woning waren verschillende zaken gedemonteerd. “Zo lag er een boiler in de gang, was de zekeringkast afgebroken en lagen er buizen en koppelingen van de waterleiding klaar om mee te nemen.”

De man liep in het verleden al tal van veroordelingen op. “Mijn cliënt blijft erbij dat hij geen raam heeft geforceerd. De achterdeur van het huis stond gewoon open en hij is naar binnen gestapt”, reageerde advocaat Manu Bande. “Hij dacht dat hij niemand schade zou berokkenen. Maar het was dom van hem. Dat beseft hij ondertussen heel goed. Hij had in die woning, bewoond of onbewoond, niets te zoeken.”

De raadsman verwees ook naar de schrijnende situatie van zijn cliënt. “Ooit speelde hij alles kwijt in een woningbrand en later moest hij meermaals zijn woning verlaten omdat ze onbewoonbaar waren verklaard.”

De verdediging vroeg om een werkstraf op te leggen. Uitspraak volgt op 31 augustus. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio