De politie regio Turnhout waarschuwt voor vervalste brieven van AXA, verstuurd door oplichters. © RR

Politie waarschuwt voor vervalste brieven van AXA

Turnhout -

De politie regio Turnhout wil iedereen waarschuwen voor oplichters die met valse brieven van de AXA-bank persoonlijke bankgegevens willen onfutselen.

Een vrouw uit Turnhout vond een van de voorbije dagen zo’n vervalste brief van AXA in haar brievenbus en bracht de politie op de hoogte. “De briefschrijvers zijn erop uit om je bankkaart en je geheime code te bemachtigen, door je te doen geloven dat je een nieuwe bankkaart kan aanvragen die nog beter beveiligd is tegen frauduleuze praktijken”, luidt het bij de politie. “De verdachten maken gebruik van het officiële AXA-logo en daardoor ziet de brief er op het eerste gezicht helemaal echt uit. Tot je de brief wat grondiger bekijkt en al snel stoot op enkele taalfouten.”

Helemaal verdacht is het invulformulier dat is bijgevoegd waarop je je pincode zou moeten invullen en terugsturen. “Er wordt niet alleen gevraagd om je huidige pincode op het formulier in te vullen, maar eventueel ook de nieuwe pincode als die zou afwijken van de huidige. Een bankinstelling zal nooit vragen naar je persoonlijke pincode en al zeker niet om je bankkaart en je pincode samen te versturen”, klinkt het bij de politie regio Turnhout. “Wees extra alert als je zo‘n brief in je brievenbus of mailbox vindt en stuur niet zomaar je bankkaart en pincode op. Neem bij de minste twijfel over de echtheid van briefwisseling of mails contact op met je bankinstelling.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio