© atv

Ontvoering van jonge vrouw in Essen eindigt in Nederland na lange achtervolging: politie lost twee schoten

Essen -

De Nederlandse politie heeft woensdagmiddag twee schoten gelost bij een lange achtervolging vanuit België. Die was begonnen in Essen, waar een man zijn 23-jarige ex had ontvoerd. De man werd opgepakt.

De achtervolging begon in België. “Een 23-jarige vrouw die in Nederland woont, was in Essen op bezoek bij haar ouders”, vertelt korpschef Rudy Verbeeck van de lokale politie Grens. Om een nog onduidelijke reden dook ook haar ex daar op. De Nederlandse man trok een mes, bedreigde de 23-jarige vrouw en haar ouders en dwong de vrouw om met hem mee te gaan.

De lokale politie Grens zette de achtervolging snel in. “We verwittigden onze Nederlandse collega’s die eenmaal over de grens de achtervolging overnamen”, zegt Verbeeck nog. De man reed met hoge snelheden door Brabant, achternagezeten door zeker tien politiewagens en de Nederlandse politiehelikopter.

“Toen de bestuurder is gaan spookrijden zijn er twee waarschuwingsschoten gelost om de bestuurder tot stoppen te dwingen”, zegt de Nederlandse politie. Dat gebeurde op de A50 bij Eindhoven, waar de politie de man kon overmeesteren. De jonge vrouw bleef ongedeerd. (jtp)

MEER OVER Meest gelezen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio