© Politiepost Lille

Extra camera’s aan Hof d’Intere moeten overlast tegengaan

Wechelderzande

De politie regio Turnhout heeft aan Hof d’Intere in Wechelderzande (Lille) camera’s geplaatst om overlast in de buurt van het kasteel in te perken.

De concrete aanleiding voor het plaatsen van de camerabewaking was een geval van vandalisme het voorbije weekend tijdens het kunstevenement De Zomer van Wechel. “Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een kunstwerk dat in de tuin stond in de vest rond het kasteel gegooid”, zegt Marleen Peeters (N-VA), burgemeester van Lille. “De vest zelf staat droog en het kunstwerk is er weer uit gehaald. Er hingen al wel camera’s maar die bestreken niet de juiste hoek. We hopen dat met de extra camera’s nieuwe overlast uitblijft, al mocht het voorgaande zeker niet gebeuren.”

De kunstexpo De Zomer van Wechel in en rond Hof d’Intere in de Heymansstraat is nog toegankelijk tijdens de komende twee weekends. (bvdl)   

Aan het kasteel Hof d‘Intere in Wechelderzande heeft de politie extra camera’s geplaatst om overlast tegen te gaan tijdens de kunstexpo De Zomer van Wechel. © Politiepost Lille

 

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio