©  rr

Politie klist auto-inbrekers dankzij alerte buurvrouw: duo riskeert 1 jaar cel

Mechelen -

Twee Algerijnse mannen stonden woensdag voor de Mechelse correctionele rechtbank omdat ze in een auto hadden ingebroken. Een buurtbewoonster die alles had gezien, alarmeerde de politie en die kon het tweetal oppakken.

Theo Derkinderen

Een bewoonster van Hanswijk de Bercht zag op 7 juli hoe twee kerels veel interesse hadden in een geparkeerde auto in de straat. “Ze zag hoe ze een achterruit ingooiden en uit de wagen enkele spullen stalen zoals een laptoptas”, zei de openbare aanklager. “Twintig minuten later kon de politie twee mannen klissen die aan de persoonsbeschrijving voldeden. Vlak voor hun arrestatie hadden ze nog twee bankkaarten in een struik gegooid. Bankkaarten die eigendom waren van de bestuurder van de auto. Aan het Douaneplein konden ook een handtas en laptoptas worden teruggevonden. Spullen die uit het voertuig ontvreemd waren.”

De twee verklaarden dat ze minderjarig waren, maar een botscan bevestigde dat ze minstens 19 jaar oud waren. Advocate Charlotte Ruelens vroeg een straf met uitstel voor haar cliënt. “Eigenlijk gaat het hier om een schrijnende situatie. Mijn cliënt was nog maar vier dagen in het land. Hij had geen dak boven het hoofd en had geen eten. Dat was de reden waarom hij de inbraak had gepleegd.”

“Mijn cliënt en zijn vriend wilden iets maken van het leven hier. Helaas hebben ze een valse start gemaakt”, ging advocaat Manu Bande voort. Ook hij vroeg een straf met uitstel. Vonnis valt op 7 september. (tdk)

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio