Een van de werken die de komende zondagen in heemmuseum Het Molenijzer tentoon staan. © rr

Heemkundige Handen brengen kleur in Puts heemmuseum: “Bloemen uit allerlei materialen sieren alle ruimten”

Putte -

De Heemkundige Handen, een groep artistieke vrijwilligers van de Putse heemkring Het Molenijzer, zetten het heemmuseum en de herberg van de heemkring vanaf zondag 21 augustus in de bloemen. In alle ruimten staan en hangen bloemen die ze maakten uit allerlei materialen en in allerlei kleuren en vormen. De toegang is gratis.

Kristof Van Rompaey

“Het idee voor het initiatief Museum in de bloemen ontstond nadat enkele leden van onze heemkring Fleuramour bezochten, een jaarlijkse evenement waarbij de landcommanderij van Alden Biesen wordt omgetoverd tot een magische bloemenwereld”, meldt Het Molenijzer. “In Putte rijpte het plan om iets kleinschaliger in die aard te organiseren.”

LEES OOK. Nieuw initiatief Heemkundige Handen houdt handwerktechnieken in leven

Toen vorig jaar binnen de heemkring het clubje Heemkundige handen ontstond, kreeg het idee meer en meer vorm. “De leden van de Heemkundige Handen zien elkaar tweewekelijks om samen te handwerken. Het thema bloemen was snel gekozen”, klinkt het. “Van 21 augustus tot 25 september is het resultaat van hun handwerk iedere zondag van 12 tot 19u te bewonderen in het museum en in de gezellige herberg van onze heemkring.”

Tijdens een bezoek aan Museum in de bloemen kan je meteen een thematentoonstelling in het heemmuseum meepikken. “Op 21 augustus staan boeken van Putse auteurs centraal. Op 4 september staan er fietsplaten tentoon, op 18 september streekbierglazen en op 25 september oude schrijf- en rekenmachines. Op zondag 28 augustus, tijdens Putte Kermis, zijn er volksspelen.” (kvro)

 © rr

 © rr

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio