© RTV

52ste Worstenfeesten willen alle records breken: “We gaan voor het luidst meezingend feestpubliek”

Vlimmeren -

De 52ste Worstenfeesten in Vlimmeren (Beerse) beloven komend weekend alle records te verbeteren. De tickets voor zowel vrijdagavond als zondagavond zijn allemaal de deur uit. “We willen zaterdagavond ook het Vlaams record om ter luidst meezingend feestpubliek breken”, zegt Luc Dockx van de Worstenfeesten.

Bart Van den Langenbergh

Het traditionele feestweekend in Vlimmeren of hét hoogtepunt van het jaar voor veel inwoners staat weer voor de deur. Van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 21 augustus is Vlimmeren weer volledig in de ban van de Worstenfeesten. Ook dit jaar belooft het weer een topeditie met een aantrekkelijke affiche te worden. Volgens de organisatoren gaan de 52ste Worstenfeesten alle records breken.

Hans Luyckx en Luc Dockx zijn ook dit jaar weer klaar voor de Worstenfeesten in Vlimmeren. © Bart Van den Langenbergh

“Voor het eerst in de geschiedenis van het feestweekend zijn alle tickets voor zowel vrijdag- als zondagavond ruim op voorhand de deur uit”, vertelt Luc Dockx van de Worstenfeesten. “Op vrijdagavond wordt het al heel vroeg aanschuiven voor de eerste worsten en frisse pinten. De inkom zwaait open om 18u en vanaf 19.30 uur staan Ritm Stix, Metejoor, Natalia en Level Six op het podium.”

Luidst zingend publiek

Voor zaterdagnamiddag zijn ook alle tickets voor de speciale kidszone voor het optreden van K3 verkocht. Maar iedereen kan zaterdag zonder speciaal ticket nog wel komen genieten van de kinderkoers, de fietstochten en de echte Vlimmerse worsten. Met 170 deelnemers tussen de 6 en 12 jaar oud kent de zeventiende Kinderkleinvelokeskoers een record aantal jonge renners.

“Op zaterdagavond start om 18.30u het 47ste Gemeentespel met een recordaantal deelnemers uit eigen dorp en uit de buurgemeenten”, zegt Luc Dockx. “Zaterdag om 22u dagen The Fools de hele feesttent uit met een Vlaamse recordpoging om ter luidst meezingend feestpubliek. Via een poll op internet kan iedereen mee het recordnummer kiezen. Om 23.30u willen we de decibelmeter in de tent op 105 krijgen.”

Kleinvelokeskoers

Op zondagmiddag om 13u starten meer dan 360 volwassen vrouwen en mannen, verdeeld in meer dan vijftig ploegen, aan de 66ste Kleinvelokeskoers. Ook dat aantal is opnieuw een recordcijfer. “En het uitverkochte zondagavondfeestje is er ook dit jaar al heel vroeg bij. Een recordaantal feestvierders kan vanaf 18.30u genieten van een reeks toppers op het podium. Ronny Retro, Camille, Gers Pardoel, Omdat het kan Soundsystem met Average Rob en Popgunnn zijn de blikvangers van die avond. We zetten daarom best een recordaantal frisse pinten en witte en zwarte worsten klaar”, besluit Luc Dockx.

De Worstenfeesten hebben veel ervaring met recordpogingen. In 2013 slaagden ze erin Vlimmeren in om de langste worstenketting ter wereld te maken. En zowel in 2010 als in 2012 stelden ze het ludieke wereldrecord Marie-Louisen, ofwel roeien op de tonen van de gelijknamige hit van Bart Kaëll, scherp.

Metejoor is een van de grote publiekstrekkers op vrijdagavond tijdens de Worstenfeesten in Vlimmeren. © RR

www.worstenfeesten.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio