©  REUTERS

Watergebruik in Londen aan banden gelegd vanwege droogte: eerste keer in 10 jaar

Vanaf 24 augustus gelden er verschillende maatregelen voor de beperking van het watergebruik in Londen. Dat kondigt het grootste waterbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, Thames Water, woensdag aan. De maatregelen zijn het gevolg van de huidige droogte.

Bron: BELGA

De maatregelen gelden in de hoofdstad en in de regio van Oxford, in het westen van het land. Ongeveer vijftien miljoen mensen mogen niet langer hun tuinen besproeien, hun zwembaden vullen of voertuigen en ramen wassen met een tuinslang, dat zegt Thames Water.

Het is de eerste keer in tien jaar dat in Londen zulke maatregelen zullen gelden, maar die zijn geen overbodige luxe. De afgelopen maanden zorgden de droogte ervoor dat parken in de hoofdstad transformeerden in droge grond.

Thames Water legde uit dat het waterniveau in de reservoirs en rivieren veel lager staat dan gewoonlijk, na de droogste julimaand ooit en een veel lagere gemiddelde neerslag de afgelopen tien tot twaalf maanden. De operator kreeg veel kritiek voor duizenden waterlekken, maar zei dat tientallen teams eraan werken om elke week 1.100 lekken te verwerken.

Dertig miljoen mensen

Verschillende watermaatschappijen kondigden al soortgelijke verboden aan, vooral in het zuiden maar ook in het noordoostelijke Yorkshire. De eerste maatregelen gelden sinds 5 augustus. In totaal zullen tegen het einde van volgende week ongeveer dertig miljoen mensen zich aan de beperkingen moeten houden.

Vastgoed

Jobs in de regio