Het taalkamp vindt plaats in ’t Blokje. © Neel Vermeiren

21 kinderen beleven deugddoend taalkamp

Wuustwezel -

Het taalkamp van het lokaal bestuur is deze week van start gegaan met maar liefst 21 deelnemers. “Nooit eerder volgden zoveel kinderen les om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen”, vertelt schepen van Jeugd Kris van Looveren (CD&V).

Het taalkamp startte in de lokalen van ’t Blokje. “Tijdens de week krijgen anderstalige kinderen op een ontspannen manier Nederlandse les. Het schoolse gedeelte wordt afgewisseld met sport-, spel- en creatieve activiteiten”, weet Van Looveren. “De grote groep krijgt begeleiding door drie vrijwilligers, waarvan er twee lesbevoegdheid hebben”, vult schepen van Onderwijs Mai Van Thillo (CD&V) aan. “Zo leren ze spelenderwijs Nederlands en geven we ze een duwtje in de rug om aan het begin van het nieuwe schooljaar mee te kunnen met de andere leerlingen.”

“De lessen worden heel speels gegeven”, benadrukt Van Looveren. “Er is veel ruimte voor allerlei spelletjes en activiteiten, waarbij ze heel laagdrempelig Nederlands leren of hun taalkennis opkrikken. Alle Oekraïense kinderen uit onze gemeente nemen deel, maar daarnaast zijn er ook kinderen die thuis Roemeens, Pools of Arabisch spreken.“

“Volgende week is er nog een taalkamp, ook met 21 deelnemers. Dat zijn deels dezelfde en deels andere kinderen. Ze worden allemaal ondergedompeld in een Nederlands taalbad en leren op een leuke manier met elkaar en met anderen communiceren. Zo zijn ze klaar voor de start van het nieuwe schooljaar”, besluit Van Looveren.(vw)

Vastgoed

Jobs in de regio