©  BELGA

Spa-Francorchamps wil waarde tonen in Formule 1-circuit: “Fans zullen dit jaar van veel meer kunnen genieten dan enkel snelle wagens”

Nog een week en dan komen de twintig beste autocoureurs ter wereld weer naar ons land. Woensdag lichtte de organisatie van de Grote Prijs van Spa-Francorchamps alvast een tipje van de sluier op. “Fans zullen niet enkel kunnen genieten van de wagens, maar ook van talrijke dj’s en gerenommeerde catering”, zegt Marc Van Sintruyen van de Spa GP-organisatie.

Dante Bellon

“De race was in een sneltempo uitverkocht. 300.000 tickets gingen in amper drie dagen tijd de deur uit”, laat de organisatie weten. Daarmee ziet ook de Belgische GP de stijgende populariteit van het koningsnummer van de autosport bevestigd, die tijdens het weekend van 26 augustus plaatsvindt.

Nieuwe fanbeleving

En daarom wilt de organisatie dit jaar haar fans extra in de watten leggen door het entertainmentgehalte naar een hoger niveau te tillen. “Het bijwonen van een Formule 1-wedstrijd is de afgelopen jaren meer en meer een beleving geworden”, klinkt het bij Van Sintruyen.

“Onder andere Henri PFR, Ken Colt en Oliver Heldens zullen voor de muziek zorgen doorheen het weekend van ’s ochtends tot laat in de avond op een gloednieuw podium in de fanzone. Ook komt er een restaurant in de fanzone waar bezoekers kunnen gaan eten. De catering - zowel in het restaurant als langs het parcours - wordt verzorgd door gerenommeerde Belgische koks. Meer dan ooit wordt de Grote Prijs in de kijker gezet als Belgische trots en streekproduct.”

Daarnaast zet Spa verder in op de vergroening van het circuit. Qua mobiliteit zullen er extra treinen ingelegd worden van en naar het parcours met grotendeels elektrische pendelbussen en is er een grote gratis fietsparking. Ook wordt het afvalwater op en rond het circuit opgevangen en ter plekke behandeld en er zal ook nauwlettend toegekeken worden op het recycleren van afval.

Extra evenement

Ter compensatie van de uitgeregende editie van vorig jaar organiseert Spa GP dit jaar op donderdag 25 augustus een evenement voor 10.000 fans die in 2021 aanwezig waren. Van 10 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds kunnen zij genieten van muziek, interviews met de Formule 1-piloten, wedstrijden en veel meer.

Vastgoed

Jobs in de regio