© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Twintiger betrapt met rugzak vol met drugs

Oud-Turnhout

A.E., een 20-jarige man uit Oud-Turnhout, stond woensdag samen met zijn broer Y.E. terecht voor de handel in verdovende middelen.

De politie hield op 28 mei van dit jaar A.E. op zijn bromfiets tegen omdat hij te snel reed. De jongeman vluchtte te voet weg en gooide nog een rugzak onder een auto. In die rugzak zaten 27 gram hasj en 69 gram cannabis.

Bij een huiszoeking vonden de speurders in een kastje in de slaapkamer van broer Y.E. een grote blok cocaïne 82 knijpzakjes om drugs te verpakken. “A.E. gaf toe dat hij drugs had gelegd in de slaapkamer van zijn broer. Hij is schuldig aan de handel in cannabis en cocaïne en ook zijn broer wist van de handel in cocaïne”, stelde openbare aanklager Annelore Kennis. A.E. riskeert een effectieve celstraf van achttien maanden en zijn broer riskeert twaalf maanden cel. Het parket vroeg om hen elk ook te veroordelen tot een boete van 8.000 euro.

De advocaat van A.E. drong erop aan om de effectieve celstraf te beperken tot de periode van de voorhechtenis. “Hij heeft zich alleen schuldig gemaakt aan het bezit van drugs maar niet aan de verkoop ervan”, zei meester Bob Boogaers. “Mijn cliënt is enkel ingeschakeld als drugsezel om drugs te vervoeren maar hij kwam niet in contact met afnemers. Hij zit al sinds eind mei in voorhechtenis.” Vonnis op 31 augustus. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio