© ATV

Overdekte zomerbar ‘Embarco’ opent deuren in Handelsbeurs

Antwerpen -

Op het indrukwekkende overdekte binnenplein van de Handelsbeurs in hartje stad opent donderdag een nieuwe zomerbar: Embarco. De bar houdt de deuren open tot en met 28 augustus en moet een plaats worden waar een nieuw team van horecapersoneel kan worden opgeleid om later aan de slag te gaan in het nieuwe restaurant van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

Elien Van Wynsberghe

Madonna, zo heet de nieuwe horecazaak die op 24 september samen met het KMSKA de deuren opent. Overdag is Madonna een grand café, ‘s avonds een restaurant en cocktailbar. De zaak wordt gerund door horecaondernemer Jan Jacobs, ook de man achter het restaurant Fiera in de Handelsbeurs.

In diezelfde Handelsbeurs opent Fiera donderdag nu ook een zomerbar, Embarco. “Embarco is Spaans voor ‘inscheping’. Hiermee verwijzen we naar de jongelui in opleiding die achteraf zullen inschepen in ofwel Madonna ofwel in Fiera”, klinkt het.

“Tegelijk verwijst Embarco ook naar de rijke, internationale geschiedenis van de Antwerpse handel- en schippersbeurs. De producten (waaronder dranken en kruiden) die er sinds de 16de eeuw werden verhandeld, kwamen van over de hele wereld, wat op een prachtige manier wordt geïllustreerd door de talrijke wereldkaarten die de muren van de Handelsbeurs sieren.”

In het interieur van Embarco wordt dat schippersverleden doorgetrokken door te werken met kratten, vaten en koperen details, net als in de namen van de cocktails die er geserveerd worden. Denk aan een Black Pearl of een Flying Dutchman. (evw)

 © rr

Embarco is open van 18-28 augustus op donderdag, vrijdag en zaterdag van 18-24u.

Aangeboden door onze partners